Svařené víno s třešněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svařené víno s třešněmi
Svařené víno s třešněmi
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kurkuma |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (37%) |
ID receptu: | 65721 |
Kategorie: | Ovocná vína a likéry |
Ingredience
1 ks | Citrony |
10 ks | Hřebíček |
6 ks | Pepř celý červený |
1 ks | Pomeranče |
150 ml | sirup agávový |
2 ks | Skořice celá |
150 g | Třešně kandované |
1 ks | Vanilkový lusk |
1,5 l | Víno červené |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 468,7mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 128,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Hřebíček, Pomeranče, Skořice celá, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Třešně kandované, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pepř celý červený nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Svařené víno s třešněmi postup přípravy receptu:
1 | Z citronu a pomeranče naškrábeme škrabkou kůru tak, abychom získali dlouhé proužky. |
2 | Vanilku podélně rozpůlíme. |
3 | Hřebíček, pepř, kůru z citronu i pomeranče, skořici a vanilku zabalíme do kousku látky. Tento pytlík s kořením smícháme s ostatními ingrediencemi ve velkém hrnci. |
4 | Přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a povaříme aspoň 20 minut. |
5 | Podáváme ve sklenicích. |