Pečené batáty s javorovým sirupem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené batáty s javorovým sirupem
Pečené batáty s javorovým sirupem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | kurkuma |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (37%) |
ID receptu: | 65737 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
3 ks | Anýz celý |
1,2 kg | Brambory sladké (Batáty) |
1 kávová lžička | Hřebíček mletý |
190 ml | Javorový sirup |
40 ml | Olej olivový |
1 ks | Pomeranče |
1,4 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 298,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz celý, Brambory sladké (Batáty), Hřebíček mletý, Pomeranče, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Javorový sirup nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené batáty s javorovým sirupem postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 190 °C. |
2 | Batáty oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Naskládáme je do pekáče a zalijeme směsí z javorového sirupu, oleje, skořice a hřebíčku. |
3 | Přidáme kůru z pomeranče, kterou jsme naškrábali pomocí škrabky na proužky. Spolu se šťávou z pomeranče je přidáme do pekáče. |
4 | Nakonec přidáme i anýz a pečeme 45 minut doměkka. |