Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 65743
Kategorie: Koláče

Ingredience

Drobenka
300 g Cukr krupice
250 g Máslo čerstvé
300 g Pšeničná mouka hrubá
Na pocukrování
2 polévková lžíce Cukr moučkový
Na koláčky
25 g Droždí
250 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
Nádivky
150 g Náplň maková
150 g Náplň tvarohová

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 861 kcal
Kilojoule 3 603kJ
28% Sacharidy 99 g
63% Tuky 47 g
6% Sodík 118 mg
23% Bílkoviny 13 g

Posvícenské koláčky postup přípravy receptu:

1

Z rozdrobeného droždí, cukru, vlažného mléka a trochy polohrubé mouky zaděláme kvásek, který necháme vzejít.

2

Do mísy vsypeme zbylou mouku, přidáme sůl, nakrájené máslo (nebo rostlinný tuk), přidáme kvásek, žloutky a přilijeme vlažné mléko. Vše zpracujeme v těsto, které necháme zakryté čistou utěrkou na teplém místě vykynout.

3

Potom vytvarujeme z kousků vykynutého těsta kuličky, urovnáme je na plech a lžičkou nebo opačným koncem vařečky do nich vyhloubíme mělčí důlek. Naplníme nádivkou (nejlépe makovou nebo tvarohovou, můžeme i povidlovou nebo ořechovou), posypeme drobenkou a koláčky pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova 15-20 minut.

4

Po upečení ještě teplé koláčky pocukrujeme.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept