Pečená kachní prsa s jablky,javorovým sirupem a jablečnou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená kachní prsa s jablky,javorovým sirupem a jablečnou zálivkou
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 6575 |
Ingredience
80 ml | Džus jablečný |
2 ks | Jablka |
4 ks | Kachní prsa |
1 polévková lžíce | Ocet jablečný |
1 polévková lžíce | Olej avokádový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sirup javorový |
1 ks | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
5 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 115,5mg |
Draslík | 955,8mg |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 112,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Džus jablečný, Jablka, Ocet jablečný, Olej avokádový, Sirup javorový, Skořice mletá, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená kachní prsa s jablky,javorovým sirupem a jablečnou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Kůži na prsou důkladně propíchneme vidličkou, přelijeme vroucí vodou a necháme oschnout. V pánvi, nejlépe silnostěnné a nepřilnavé pomalu opékáme prsa, nejdřív kůží dolů. Vyndáme a osolíme. |
2 | Jablka nakrájená na plátky rozložíme do zapékací nádoby, vytřené olejem. Posypeme tymiánem, přidáme svitek skořice a poklademe masem, kůží nahoru. Zakapeme sirupem a pečeme v předehřáté troubě |
3 | na 190°C 15 minut, maso musí být propečené ale né vysušené. |
4 | Hotové rozdělíme na talíře a přelijeme zálivkou smíchanou z |
5 | jablečné šťávy, octa, oleje, soli a pepře. |
6 | Ozdobíme bylinkami a podáváme s opékanými bramborami. |