Čokoládová roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládová roláda
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65751 |
Kategorie: | Rolády |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
70 g | Cukr krupice |
20 g | Kakao - prášek |
40 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Solamyl |
6 ks | Vejce slepičí |
Na plech | |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Krém | |
1 hrst | Borůvky |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 kávová lžička | Cukr vanilka |
1 polévková lžíce | Kakao - prášek |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
200 g | Zakysaná smetana |
1 ks | Ztužovač šlehačky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 244,1mg |
Draslík | 145,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 369,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kakao - prášek, Vejce slepičí, Borůvky, Cukr moučkový, Kakao - prášek, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Solamyl, Máslo čerstvé, Cukr vanilka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ztužovač šlehačky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládová roláda postup přípravy receptu:
1 | V míse ušleháme pevný sníh z bílků. Přidáme žloutky a postupně i sypké suroviny. |
2 | Roládu pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem, který jsme potřeli máslem. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C 15-17 minut. Rolujeme až po vychladnutí. |
3 | Potom roládu rozbalíme, naplníme krémem, zarolujeme a i na povrchu potřeme krémem. |
4 | Příprava krému: Ušleháme smetanu se ztužovačem, podle chuti osladíme moučkovým cukrem a vmícháme zakysanou smetanu. 2/3 krému použijeme na potření upečeného plátu. Krém potom posypeme borůvkami a roládu srolujeme. Zbylý krém určený na povrch rolády smícháme s kakaem. |