Jednoduchý recept

Čokoládová roláda

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 65751
Kategorie: Rolády

Ingredience

Těsto
70 g Cukr krupice
20 g Kakao - prášek
40 g Mouka pšeničná hrubá
1 kávová lžička Solamyl
6 ks Vejce slepičí
Na plech
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
Krém
1 hrst Borůvky
3 polévková lžíce Cukr moučkový
2 kávová lžička Cukr vanilka
1 polévková lžíce Kakao - prášek
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
200 g Zakysaná smetana
1 ks Ztužovač šlehačky

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 356 kcal
Kilojoule 1 489kJ
7% Sacharidy 24 g
35% Tuky 26 g
4% Sodík 82 mg
14% Bílkoviny 8 g

Čokoládová roláda postup přípravy receptu:

1

V míse ušleháme pevný sníh z bílků. Přidáme žloutky a postupně i sypké suroviny.

2

Roládu pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem, který jsme potřeli máslem. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C 15-17 minut. Rolujeme až po vychladnutí.

3

Potom roládu rozbalíme, naplníme krémem, zarolujeme a i na povrchu potřeme krémem.

4

Příprava krému: Ušleháme smetanu se ztužovačem, podle chuti osladíme moučkovým cukrem a vmícháme zakysanou smetanu. 2/3 krému použijeme na potření upečeného plátu. Krém potom posypeme borůvkami a roládu srolujeme. Zbylý krém určený na povrch rolády smícháme s kakaem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept