Jednoduchý recept

Jemný knedlík

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 65753
Kategorie: Přílohy

Ingredience

Knedlík
100 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Olej rostlinný
6 ks Rohlíky bílé
2 hrst Strouhanka
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
Na vaření
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 782 kcal
Kilojoule 3 270kJ
23% Sacharidy 83 g
50% Tuky 38 g
19% Sodík 380 mg
47% Bílkoviny 26 g

Jemný knedlík postup přípravy receptu:

1

Rohlíky nakrájíme na plátky a namočíme do mléka, které smícháme s olejem, žloutky a špetkou solí.

2

Z bílků ušleháme pevný sníh. Do těsta z rohlíků vmícháme strouhanku, polovinu sněhu a zbylý sníh jen zlehka do těsta zapracujeme.

3

Alobal potřeme máslem a těsto do něj lehce zabalíme, protože vařením zvětší objem.

4

Knedlík vaříme asi 30-45 minut.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept