Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 65762
Kategorie: Dezerty a moučníky

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
2 kávová lžička Citronová šťáva
4 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
35 g Droždí
70 g Máslo čerstvé
150 ml Mléko polotučné
580 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
100 ml Voda pitná
Na potření
1 ks Vejce slepičí
Na posypání
2 polévková lžíce Cukr moučka
50 g Mandle plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 600 kcal
Kilojoule 2 511kJ
25% Sacharidy 88 g
26% Tuky 19 g
13% Sodík 268 mg
32% Bílkoviny 18 g

Mazanec postup přípravy receptu:

1

Plechy vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 200 °C.

2

Několik lžic vlažného mléka, lžíce cukru a droždí utřeme kašičku, kterou necháme na teple vykynout.

3

Do mísy prosijeme mouku, přidáme vanilkový cukr, rozšlehané žloutky ve zbylém mléce s vodou, sůl, rozpuštěné máslo, citronovou kůru a šťávu, a na závěr vykynutý kvásek. Vypracujeme hladké těsto, do kterého zapracujeme rozinky. Těsto necháme alespoň hodinu na teple kynout.

4

Vykynuté těsto vále ještě vypracujeme, vytvoříme dva mazance a na plechu necháme ještě asi 45 minut kynout.

5

Poté mazance potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme plátky mandlí.

6

V předehřáté troubě cca 5 – 8 minut pečeme na 200 °C, poté teplotu snížíme na 170 °C a dopečeme. Aby se mazance svrchu nepřipalovaly, přikryjeme je pečicím papírem.

7

Upečené mazance necháme vychladnout a sypeme moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept