Pastýřská roštěnka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pastýřská roštěnka
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 6577 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
400 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
2 polévková lžíce | Kečup |
100 g | Klobása uzená |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
1 ks | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 122,1mg |
Draslík | 220,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Kečup, Klobása uzená, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pastýřská roštěnka postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, okořeníme, zaprášíme moukou a opečeme na rozehřátém sádle po obou stranách. Potom přidáme nakrájenou cibuli a oloupanou uzenou klobásu nakrájenou na kolečka, opečeme, podlijeme masovým vývarem a udusíme do měkka. Přendáme do ohnivzdorné misky, posypeme nastrouhaným uzeným sýrem, zakapeme kečupem a zapečeme ve vyhřáté troubě. |