Maďarská pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maďarská pomazánka
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65789 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 ks | Feferony |
4 polévková lžíce | Kečup |
1 polévková lžíce | Majonéza |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
4 ks | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Salám měkký |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr smetanový tavený 45% |
6 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 39,3mg |
Draslík | 279,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 477,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Majonéza, Okurky nakládané, Salám měkký, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Sýr smetanový tavený 45%, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maďarská pomazánka postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku přivedeme k varu kečup, ocet, sůl a pepř. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout. |
2 | Salám, sýr, feferonky, okurky a oloupanou cibuli umeleme. Vmícháme kečupovou směs, majonézu a vše dobře promícháme. |
3 | Pomazánku podáváme na čerstvém pečivu. |
Poznámka
1