Jednoduchý recept

Čínské hovězí s brokolicí

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 65793
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Brokolice
1 stroužek Česnek
500 g Flank steak
2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
1 kávová lžička Med včelí
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
5 polévková lžíce Omáčka sójová
4 polévková lžíce Omáčka ústřicová
1 ks Paprika červená
1 kávová lžička Sezamový olej BIO
1,5 polévková lžíce Sherry brandy
50 ml Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 526 kcal
Kilojoule 2 199kJ
5% Sacharidy 18 g
38% Tuky 29 g
10% Sodík 204 mg
50% Bílkoviny 28 g

Čínské hovězí s brokolicí postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme marinádu: smícháme lžíci sójové omáčky, lžičku sherry, lžíci kukuřičného škrobu, med a sezamová semínka.

2

Připravíme si hovězí maso: Maso nakrájíme na tenké proužky. Dáme je do marinády na 15 minut při pokojové teplotě.

3

Česnek utřeme, papriku nakrájíme na dvoucentimetrové proužky. Brokolici nakrájíme na malé růžičky.

4

Připravíme si omáčku: Smícháme kuřecí vývar, ústřicovou omáčku, 3 lžíce sójové omáčky, zbylé sherry a kukuřičný škrob.

5

Do woku nalijeme vodu a přivedeme ji k varu. Přidáme brokolici a 3 minuty povaříme. Dáme ji do misky.

6

Wok vytřeme dosucha a rozpálíme ho. Přidáme olej, zázvor a česnek. Po 30 vteřinách přidáme marinované maso a vaříme ho 2 minuty za stálého míchání. Přilijeme připravenou omáčku a ještě dvě minuty povaříme. Přidáme brokolici a papriku a ještě 2 minuty opékáme.

7

Podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
WeNdY96
Čínské hovězí s brokolicí
Vynikající tip na přípravu hovězího masa

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept