Pažitkové žervé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pažitkové žervé
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65796 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Sůl |
200 g | Žervé |
4 krajíc | Chléb konzumní |
Nutriční hodnoty jedné porce
18% Kalorie 356 kcal
Kilojoule 1 489kJ
9% Sacharidy 33 g
28% Tuky 21 g
3% Sodík 58 mg
15% Bílkoviny 9 g
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 17,8mg |
Vláknina | 300,0mg |
Vitamín A | 261,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Žervé, Chléb konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pažitkové žervé postup přípravy receptu:
1 | V misce rozmícháme žervé se změklým máslem. Podle chuti osolíme a vmícháme nasekanou pažitku. |
2 | Podáváme na čerstvém chlebu. |
Žervé máme všichni rádi