Jednoduchý recept

Rib-eye steak v brandy a rozmarýnové omáčce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 34 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 24 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 65798
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
4 ks Hovězí steak libový
150 ml Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
2 polévková lžíce Šalotka
75 ml Sherry brandy
2 polévková lžíce Škrob kukuřičný bezlepkový
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Voda pitná
100 ml Zakysaná smetana
300 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 251 kcal
Kilojoule 1 051kJ
3% Sacharidy 11 g
22% Tuky 17 g
16% Sodík 318 mg
8% Bílkoviny 5 g

Rib-eye steak v brandy a rozmarýnové omáčce postup přípravy receptu:

1

Steaky osolíme a opepříme.

2

Šalotku nakrájíme co nejvíce na jemno.

3

Česnek utřeme.

4

Na jedné lžíci másla a jedné lžíci oleje opékáme steaky – asi 3-4 minuty z každé strany. Dáme je na talíř a obalíme je potravinářskou fólií.

5

Do pánve přidáme zbylé máslo a olej a opékáme šalotku asi 4 minuty. Poté přidáme česnek a nasekaný rozmarýn. Po dvou minutách přidáme i nakrájené houby. Pečeme 8 minut do měkka. Zalijeme brandy a po 30 sekundách promícháme a vlijeme vývar. Vmícháme i smetanu a tři minuty povaříme. Osolíme a opepříme podle chuti.

6

V malé misce vyšlehám škrob s vodou a přidáme do pánve.

7

Ještě 2 minuty povaříme a je hotovo.

8

Steaky podáváme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
WeNdY96
Rib-eye steak v brandy a rozmarýnové omáčce
Výborný steak

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept