Petrželová pasta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Petrželová pasta
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 65809 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
200 g | Petržel - nať |
Na zalití | |
---|---|
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
Na petrželovou omáčku | |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 polévková lžíce | Solamyl |
0,5 kávová lžička | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
1 kávová lžička | Vegeta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 26,8mg |
Draslík | 431,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 78,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 93,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej rostlinný, Olej rostlinný, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Solamyl, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Petrželová pasta postup přípravy receptu:
1 | Suroviny na pastu rozmixujeme dáme do uzavíratelné nádoby a zalijeme olejem. Pastu uchováváme v lednici, vydrží až 3 týdny. |
2 | Na omáčku ustrouháme parmazán, v trošce smetany rozšleháme solamyl, všechny suroviny na omáčku rozmícháme a povaříme. |
3 | Do omáčky přidáme 2 lžíce petrželové nati a podáváme. |