Hovězí perkelt - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí perkelt
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 6581 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 ks | Citronová šťáva |
400 g | Hovězí maso zadní |
1 ks | Hovězí vývar základní |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprika zelená |
4 ks | Rajčata |
1 ks | Sůl |
2 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 87,6mg |
Draslík | 589,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí perkelt postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky a za stálého míchání opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, zpěníme, zaprášíme moukou, opečeme a odstavíme. Potom přimícháme mletou červenou papriku a sůl, podlijeme masovým vývarem, přidáme papriky bez jadérek nakrájené na nudličky a přiklopené dusíme. Později přidáme oloupaná nakrájená rajčata a udusíme do měkka. Nakonec přimícháme kyselou smetanu, uvedeme do varu, odstavíme a podle chuti pokapeme citrónovou šťávou. |