Jednoduchý recept

Jelítková polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 65810
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

2 stroužek Česnek
40 g Cibule
2 ks Jelítka domácí žemlová
1 polévková lžíce Majoránka
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
750 ml Voda pitná
Na kroupy
50 g Ječné kroupy
0,3 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 525 kcal
Kilojoule 2 195kJ
8% Sacharidy 30 g
48% Tuky 36 g
8% Sodík 160 mg
39% Bílkoviny 22 g

Jelítková polévka postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibili nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme.

2

Vyprané kroupy přes noc namočíme do vody, druhý den osolíme, uvaříme doměkka a scedíme.

3

Cibuli zpěníme v hrnci na oleji, zaprášíme moukou a připravíme světlejší jíšku. Hotovou jíšku rozšeháme s trochou vody, přidáme masu z jelítek, osolíme, opepříme, vmícháme česnek, rozdrcenou majoránku a vmícháme zbytek vody.

4

Polévku alespoň patnáct minut vaříme za častého míchání. Před závěrem varu vmícháme kroupy, zahřejeme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
WeNdY96
Jelítková polévka
Skvělá polévkasmile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept