Jelítková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelítková polévka
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 65810 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
40 g | Cibule |
2 ks | Jelítka domácí žemlová |
1 polévková lžíce | Majoránka |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
750 ml | Voda pitná |
Na kroupy | |
---|---|
50 g | Ječné kroupy |
0,3 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 70,0mg |
Draslík | 68,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 40,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jelítka domácí žemlová, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Ječné kroupy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelítková polévka postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibili nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme. |
2 | Vyprané kroupy přes noc namočíme do vody, druhý den osolíme, uvaříme doměkka a scedíme. |
3 | Cibuli zpěníme v hrnci na oleji, zaprášíme moukou a připravíme světlejší jíšku. Hotovou jíšku rozšeháme s trochou vody, přidáme masu z jelítek, osolíme, opepříme, vmícháme česnek, rozdrcenou majoránku a vmícháme zbytek vody. |
4 | Polévku alespoň patnáct minut vaříme za častého míchání. Před závěrem varu vmícháme kroupy, zahřejeme a podáváme. |
Skvělá polévka