Jednoduchý recept

Pomalu pečené masové koule v omáčce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 160 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 65822
Kategorie: Maso

Ingredience

150 ml BBQ omáčka
4 stroužek Česnek
1 kávová lžička Chilli koření mleté
1 polévková lžíce Cukr třtinový
500 g Hovězí maso mleté
1 kávová lžička Kmín mletý
3 ks Mango
1 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Šalotka
3 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 391 kcal
Kilojoule 1 636kJ
15% Sacharidy 53 g
10% Tuky 7 g
41% Sodík 814 mg
53% Bílkoviny 30 g

Pomalu pečené masové koule v omáčce postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme masové koule: Česnek utřeme, šalotku nakrájíme na jemno. Smícháme je s masem, strouhankou, solí, pepřem, chilli kořením, kmínem a pořádně promícháme. Ze směsi připravíme malé masové kuličky o průměru asi 2 cm. Smažíme je dozlatova na olivovém oleji. Nemusí být úplně propečené, stačí je rychle osmahnout, aby zhnědly a udržely si šťávu uvnitř.

2

Manga oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na kostičky. Spolu s BBQ omáčkou, cukrem a octem je rozmixujeme dohladka.

3

Polovinu omáčky nalijeme do pekáče a naskládáme na ni masové kuličky. Přelijeme zbylou omáčkou a pečeme je 2,5 hodiny na 120 °C.

4

Podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
WeNdY96
Pomalu pečené masové koule v omáčce
Vynikající

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept