Bo Kho - vietnamské hovězí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 122 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bo Kho - vietnamské hovězí
Bo Kho - vietnamské hovězí
Celkový čas: | 122 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 107 minut |
Autor: | kurkuma |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (37%) |
ID receptu: | 65824 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Badyán |
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Citronová tráva |
1,5 kávová lžička | Cukr třtinový |
500 g | Hovězí maso zadní |
1,5 kávová lžička | Koření pěti vůní |
6 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
3 polévková lžíce | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 72,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 38,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Citronová tráva, Cukr třtinový, Omáčka rybí, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Hovězí maso zadní, Koření pěti vůní, Mrkev kořen, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bo Kho - vietnamské hovězí postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme asi na 2cm velké kostky. Česnek nasekáme na jemno. Cibuli nakrájíme na jemno. |
2 | Citronovou trávu omyjeme a nakrájíme na 1 cm velké kusy. |
3 | V míse smícháme maso, citronovou trávu, rybí omáčku, česnek, zázvor, koření pěti vůní, cukr a bobkový list. Necháme marinovat aspoň 2 hodiny. |
4 | Mezitím si oloupeme mrkve a nakrájíme je 1 cm tlustá kolečka. |
5 | Olej rozpálíme v pánvi a přidáme hovězí maso bez marinády. Smažíme je tak 2-3 minuty z každé strany. Poté maso dáme stranou. (Pokud se maso nevejde všechno najednou do pánve, můžeme smažit po částech.) |
6 | Na výpeku z masa smažíme cibuli asi 5 minut. Poté přidáme rajčata a dusíme 15 minut. Přidáme maso, badyán a sůl. Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Přiklopíme poklicí, snížíme teplotu a dusíme aspoň hodinu. |
7 | Poté přidáme mrkve a ještě 30 minut vaříme. |
8 | Můžeme podávat. |
Skvělý musím vyzkoušet