Jednoduchý recept

Bo Kho - vietnamské hovězí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 122 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 107 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 65824
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Badyán
1 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 ks Citronová tráva
1,5 kávová lžička Cukr třtinový
500 g Hovězí maso zadní
1,5 kávová lžička Koření pěti vůní
6 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Omáčka rybí
1 kávová lžička Sůl
400 ml Voda pitná
3 polévková lžíce Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 508 kcal
Kilojoule 2 126kJ
18% Sacharidy 67 g
16% Tuky 12 g
33% Sodík 653 mg
61% Bílkoviny 34 g

Bo Kho - vietnamské hovězí postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme asi na 2cm velké kostky. Česnek nasekáme na jemno. Cibuli nakrájíme na jemno.

2

Citronovou trávu omyjeme a nakrájíme na 1 cm velké kusy.

3

V míse smícháme maso, citronovou trávu, rybí omáčku, česnek, zázvor, koření pěti vůní, cukr a bobkový list. Necháme marinovat aspoň 2 hodiny.

4

Mezitím si oloupeme mrkve a nakrájíme je 1 cm tlustá kolečka.

5

Olej rozpálíme v pánvi a přidáme hovězí maso bez marinády. Smažíme je tak 2-3 minuty z každé strany. Poté maso dáme stranou. (Pokud se maso nevejde všechno najednou do pánve, můžeme smažit po částech.)

6

Na výpeku z masa smažíme cibuli asi 5 minut. Poté přidáme rajčata a dusíme 15 minut. Přidáme maso, badyán a sůl. Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Přiklopíme poklicí, snížíme teplotu a dusíme aspoň hodinu.

7

Poté přidáme mrkve a ještě 30 minut vaříme.

8

Můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
WeNdY96
Bo Kho - vietnamské hovězí
Skvělý musím vyzkoušet smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept