Zapečené maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené maso
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65829 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1,5 kg | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Pórek |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
600 g | Vepřová kýta |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 207,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 10,7mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Sůl, Vepřová kýta, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapečené maso postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nakrájíme na plátky a část rozložíme v jedné vrstvě do máslem vymazaného pekáče. Osolíme je, posypeme nakrájeným pórkem a polovinou jemně nasekaného česneku. |
2 | Na brambory položíme osolené a opepřené vepřové řízky, na ně rozložíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a nakonec poklademe plátky brambor. Osolíme a posypeme zbylým nasekaným česnekem. |
3 | Vše zalijeme smetanou ke šleháhí a pečeme v troubě asi 70 minut při teplotě 200°C. |
4 | Chvíli před koncem pečení posypeme pokrm strouhaným sýrem a dopečeme. |
Poznámka
1
Skvělé