Jednoduchý recept

Zapečené maso

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (30%)
ID receptu: 65829
Kategorie: Maso

Ingredience

1,5 kg Brambory
2 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Pórek
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Eidam cihla 40%
600 g Vepřová kýta
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 977 kcal
Kilojoule 4 088kJ
16% Sacharidy 58 g
81% Tuky 61 g
26% Sodík 519 mg
93% Bílkoviny 52 g

Zapečené maso postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory nakrájíme na plátky a část rozložíme v jedné vrstvě do máslem vymazaného pekáče. Osolíme je, posypeme nakrájeným pórkem a polovinou jemně nasekaného česneku.

2

Na brambory položíme osolené a opepřené vepřové řízky, na ně rozložíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a nakonec poklademe plátky brambor. Osolíme a posypeme zbylým nasekaným česnekem.

3

Vše zalijeme smetanou ke šleháhí a pečeme v troubě asi 70 minut při teplotě 200°C.

4

Chvíli před koncem pečení posypeme pokrm strouhaným sýrem a dopečeme.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
WeNdY96
Zapečené maso
Skvělé love

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept