Pstruh lososový na šafránu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh lososový na šafránu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 6583 |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
750 g | Brambory |
1 ks | Fenykl čerstvý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Pstruh lososový |
1 špetka | Šafrán |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
750 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 83g |
---|---|
Cholesterol | 120,3mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 134,1mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 81,0mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 78,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Fenykl čerstvý, Pstruh lososový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Šafrán, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh lososový na šafránu postup přípravy receptu:
1 | Oloupané, na tenké plátky nakrájené brambory a fenykl povaříme 15 minut ve vývaru s bobkovým listem, solí a pepřem. |
2 | Scedíme a rozložíme do máslem vymazané zapékací formy. Navrch položíme osolené a opepřené filé ze pstruha. Smetanu prohřejeme se šafránem a zalijeme rybu. |
3 | Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 10 minut. |
4 | Podáváme se zeleninou vařenou v páře. |
Poznámka
Místo fenyklu můžeme použít nepříliš šťiplavou cibuli.