Jednoduchý recept

Brie s jablkem a brusinkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 65847
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

100 g Brusinky
2 polévková lžíce Cukr třtinový
100 ml Džus jablečný
1 ks Jablka
2 polévková lžíce Javorový sirup
2 polévková lžíce Kukuřičný sirup
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
240 g Sýr Brie
1 hrst Ořechy pekanové

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 450 kcal
Kilojoule 1 881kJ
6% Sacharidy 22 g
45% Tuky 33 g
19% Sodík 382 mg
23% Bílkoviny 13 g

Brie s jablkem a brusinkami postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme sýr: troubu předehřejeme na 180 °C. Sýr brie rozpůlíme a dáme ho na plech vyložený pečícím papírem. Posypeme lžící hnědého cukru a pečeme 12-15 minut.

2

Mezitím si připravíme brusinkový kompot: smícháme jablečný džus, kukuřičný sirup a zbylý hnědý cukr. Přivedeme k varu a zredukujeme na polovinu – trvá to asi 7 minut. Poté přidáme dvě lžíce másla a na kostičky nakrájené oloupané jablko. Po dvou minutách přidáme zbylé máslo a brusinky. Vaříme 2 minuty.

3

Sýr podáváme přelitý brusinkovým kompotem, posypaný nasekanými pekanovými ořechy a javorovým sirupem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
kurkuma
Brie s jablkem a brusinkami
Brie je skvělý jako předkrm! Sýry spolu s hnědým cukrem, javorovým sirupem, pekanovými ořechy a brusinkovým kompotem – mňam! Kompot jsem si připravila den předem a nechala ho přes noc v lednici. Před použitím jsem ho rozehřála v mikrovlnné troubě. Zkusila jsem i verzi, ve které jsem nahradila jablko hruškou.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept