Jednoduchý recept

Cukrové motánky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 65852
Kategorie: Sladké pečivo

Ingredience

80 g Cukr krupice
20 g Droždí
80 g Máslo čerstvé
200 ml Mléko polotučné
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Na potření a posypání
4 polévková lžíce Cukr moučkový
40 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 622 kcal
Kilojoule 2 602kJ
24% Sacharidy 87 g
32% Tuky 24 g
11% Sodík 223 mg
26% Bílkoviny 15 g

Cukrové motánky postup přípravy receptu:

1

Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme lžičku cukru, větší část mouky se špetkou soli a vše dobře propracujeme. Necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.

2

V míse utřeme máslo se zbylým cukrem a s vejci do pěny. Vmícháme do nakynutého těsta a nakonec zapracujeme zbylou mouku.

3

Na pomoučněném vále vytvarujeme z těsta motánky tak, že spleteme vždy dva pruhy těsta jako cop. Motánky dáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme je chvíli kynout.

4

Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

5

Ještě horké motánky potřeme rozpuštěným máslem a silně posypeme moučkovým cukrem, nebo je můžeme v cukru obalit.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
WeNdY96
Cukrové motánky
Jsou skvělé blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept