Majonéza - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Majonéza
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6586 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
150 ml | Olej olivový |
150 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 467,0mg |
---|---|
Cholesterol | 123,4mg |
Draslík | 11,6mg |
Vláknina | 26,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 10,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Olej slunečnicový, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Majonéza postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme žloutky, hořčici, ocet, sůl a pepř a šleháme metličkami cca 1min, dokud nevznikne hustá krémová hmota. |
2 | Ve sklenici smícháme oba oleje a poté postupně po kapkách přidáváme do žloutkové hmoty. Když začne houstnout, přilime zbytek oleje tenkým pramínkem za stálého šlehání. Majonéza musí mít hladkou, hustou konzistenci. Můžeme ještě dochutit kořením nebo hořčicí. |
3 | Můžeme uchovávat cca 3dny v lednici. |