Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 65861
Kategorie: Dezerty a moučníky

Ingredience

2 polévková lžíce Čokoláda na vaření
150 g Cukr moučkový
1 hrst Hrozinky
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
30 g Máslo čerstvé
220 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Ořechy vlašské
2 polévková lžíce Rum
130 g Tuk Hera jedlý
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 583 kcal
Kilojoule 2 439kJ
17% Sacharidy 61 g
42% Tuky 32 g
4% Sodík 70 mg
21% Bílkoviny 12 g

Biskupský beránek postup přípravy receptu:

1

Z bílků ušleháme pevný sníh. V míse utřeme vejce, moučkový cukr, Heru a máslo. Potom přisypeme mouku s práškem do pečiva, mleté ořechy, rozinky namočené v rumu a nastrouhanou čokoládu. Vše důkladně promícháme, nejlépe elektrickým hnětačem. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh.

2

Těsto vlijeme do máslem silně vymazané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 160-170°C asi 45-50 minut.

3

Hotového beránka můžeme zdobit čokoládovou polevou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
WeNdY96
Biskupský beránek
Tento recept se teď hodí

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept