Slaninovo-čedarová buffalo křídélka II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 43 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaninovo-čedarová buffalo křídélka II
Slaninovo-čedarová buffalo křídélka II
Celkový čas: | 43 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 28 minut |
Autor: | kurkuma |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (37%) |
ID receptu: | 65874 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
100 g | Celer - nať |
1 kg | Kuřecí křídla |
1 polévková lžíce | Paprika sladká mletá |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Čedar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 807,0mg |
---|---|
Cholesterol | 248,9mg |
Draslík | 481,9mg |
Vláknina | 177,5mg |
Vitamín A | 752,5mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Kuřecí křídla, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paprika sladká mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Slaninovo-čedarová buffalo křídélka II postup přípravy receptu:
1 | Křídla rozdělíme podle jednotlivých částí – každé křídlo na tři části, přičemž koncovou část vyhodíme. |
2 | Troubu předehřejeme na 200 °C. |
3 | Kuřecí křídla osolíme, opepříme a poprášíme paprikou. Pečeme je 25 minut. |
4 | Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme nasucho na pánvi dokřupava. Sýr nastrouháme a oboje smícháme. Posypeme tím křídélka a ještě 3 minuty zapečeme. |
5 | Podáváme posypané nasekanou celerovou natí. |
Skvělý tip na křidélka