Makedonský salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makedonský salát
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 65884 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule červená |
2 ks | Feferony |
2 ks | Kapie |
0,5 polévková lžíce | Kečup |
2 polévková lžíce | Majolka |
3 ks | Okurky nakládané |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
250 g | Šunkový salám |
Nutriční hodnoty jedné porce
19% Kalorie 374 kcal
Kilojoule 1 565kJ
5% Sacharidy 19 g
34% Tuky 26 g
209% Sodík 4 g
32% Bílkoviny 18 g
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 110,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 738,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Feferony, Okurky nakládané, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Kapie, Kečup, Majolka, Pepř černý mletý, Šunkový salám mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makedonský salát postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a okurky nakrájíme nadrobno, kapie a salám na nudličky, feferonky drobně posekáme. |
2 | Všechny suroviny v míse dobře promícháme a v lednici necháme přes noc vychladit. |