Nadýchaný květák - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadýchaný květák
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 65888 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
80 g | Droždí |
800 g | Květák |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
4 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 413,6mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 100,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Droždí, Květák, Olej rostlinný, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nadýchaný květák postup přípravy receptu:
1 | Květák rozebereme na růžičky a uvaříme ve vodě se špetkou soli do měkka. Poté scedíme, necháme okapat a drobně posekáme. Cibuli nakrájíme na jemno, pažitku drobně pokrájíme. |
2 | Cibuli zpěníme na oleji, přidáme droždí, mícháme, dokud se nerozpustí a nezrůžoví. |
3 | Poté vmícháme květák, rozšlehaná vejce, vegetu, zbylou sůl a mícháme, dokud vejce neztuhnou. |
4 | Před podáváním posypeme pažitkou. |