Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 65898
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

100 g Celer bulvový
3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
20 g Houby sušené
1 polévková lžíce Kečup
40 g Máslo čerstvé
200 g Maso mleté - mix
250 ml Minerální voda perlivá
1 ks Mrkev kořen
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
100 g Sýr Eidam cihla 40%
Na těstoviny
0,5 kávová lžička Sůl
350 g Těstoviny Farfalle
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 725 kcal
Kilojoule 3 033kJ
21% Sacharidy 74 g
46% Tuky 34 g
12% Sodík 246 mg
49% Bílkoviny 27 g

Boloňské těstoviny postup přípravy receptu:

1

Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev a celer nahrubo nastrouháme, česnek prolisujeme. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Sušené houby namočíme do vody a poté uvaříme do měkka. Necháme vychladnout a nakrájíme. Vývar z hub odložíme.

2

Na pánvi usmažíme slaninu, na ní zpěníme cibuli, přidáme mrkev, celer, česnek a osmažíme.

3

Poté přidáme mleté maso a za stálého míchání restujeme.

4

Do masa vmícháme uvařené houby, zalijeme vývarem z hub, osolíme, opepříme a asi čtyřicet minut dusíme na mírném plameni.

5

Na závěr přidáme kečup a šlehačku.

6

V mezičase uvaříme těstoviny na zkus, scedíme a držíme na teple.

7

Těstoviny podáváme přelité masovou omáčkou a sypeme sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept