Jednoduchý recept

Aioli s pečeným česnekem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6590
Kategorie: Omáčky

Ingredience

1 ks Česnek
300 ml Majonéza
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

108% Kalorie 2,129 kcal
Kilojoule 8 909kJ
1% Sacharidy 2 g
320% Tuky 240 g
85% Sodík 2 g
1% Bílkoviny 0 g

Aioli s pečeným česnekem postup přípravy receptu:

1

Vršek hlavičky česneku odkrojíme a skrojíme špičky stroužků. Pokapeme olejem, ochutíme solí a pepřem a pečeme v troubě předehřáté na 150C cca 60min, dokud česnek nezměkne. Poté necháme vychladnout, odstraníme vnější slupku, stroužky rozmačkáme na hladkou kaši a vmícháme do majonézy.

2

Aioli podáváme ke grilovanému masu nebo zelenině.

Poznámka

Majonézu připravíme viz recept \\\\\"Majonéza\\\\\"

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept