Játrový mišmaš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játrový mišmaš
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 65901 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Játra vepřová |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika zelená |
2 ks | Rajčata |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 376,3mg |
Draslík | 509,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 28g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra vepřová, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Játrový mišmaš postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, játra, rajčata a papriku nakrájíme na kousky. |
2 | Na oleji zpěníme cibuli, přidáme papriku s rajčaty a dusíme. Poté vsypeme mletou papriku, přidáme játra, zarestujeme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. |
3 | Před podáváním játra dochutíme vegetou a solí. |
Játra máme rádi všichni