Kuřecí stehýnka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehýnka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 65902 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Kuřecí stehna |
50 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Voda pitná |
Na marinádu | |
---|---|
1 kávová lžička | Kari koření |
2 polévková lžíce | Kečup |
0,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 145,4mg |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 399,9mg |
Vláknina | 166,0mg |
Vitamín A | 248,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuřecí stehna, Voda pitná, Kari koření mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Kečup, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí stehýnka postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehna vykostíme a osolíme (kůži nestahujeme). |
2 | V kastrolku rozpustíme máslo, vmícháme ostatní suroviny na marinádu a chvilku povaříme. |
3 | Hotovou prochladlou marinádou potřeme kuřecí stehna a necháme pod fólií alespoň hodinu marinovat. |
4 | Poté vložíme stehna do kastrolu na máslo, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme dozlatova za občasného podlévání horkou vodou a přelévání výpekem. |
Poznámka
1