Kuřecí hamburgery - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí hamburgery
Kuřecí hamburgery
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 65904 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce | Kečup |
4 polévková lžíce | Kukuřice cukrová nakládaná |
450 g | Kuřecí prsa |
20 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 plátek | Salát hlávkový |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
2 ks | Vejce slepičí |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 207,8mg |
Draslík | 566,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 239,9mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cibulka jarní, Kukuřice cukrová nakládaná, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Kečup, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Salát hlávkový, Smetana 33% (šlehačka), Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí hamburgery postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme najemno, jarní cibulku na kolečka, petrželovou nať usekáme najemno. |
2 | Kuřecí prsa umeleme. |
3 | Smetanu promícháme se strouhankou a necháme odležet. |
4 | Cibuli zpěníme na másle a necháme zchladnout. |
5 | V míse promícháme mleté maso s cibulí, rozšlehanými vejci, petrželovou natí, smetanou, osolíme a opepříme. |
6 | Z hmoty tvoříme placičky o průměru housky, asi 1 cm silné, dáme pod fólii a necháme v lednici odležet. |
7 | Housky podélně rozkrojíme a na grilu ohřejeme. |
8 | Hamburgery opečeme na grilovací pánvi dozlatova, z každé strany asi 5 minut. |
9 | Na spodní půlku housky dáme list salátu, lžíci kukuřice a hamburger. Ten potřeme kečupem, hořčicí a přiklopíme druhou půlkou housky. |