Jednoduchý recept

Broskvová bábovka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 65905
Kategorie: Bábovky

Ingredience

220 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
2 polévková lžíce Kakao - prášek
500 g Kompot broskvový
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
130 g Máslo čerstvé
100 ml Mléko polotučné
250 g Mouka polohrubá
4 ks Vejce slepičí
Na formu
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Pšeničná mouka hrubá

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 493 kcal
Kilojoule 2 061kJ
20% Sacharidy 71 g
29% Tuky 21 g
2% Sodík 47 mg
15% Bílkoviny 9 g

Broskvová bábovka postup přípravy receptu:

1

Do změkého másla postupně zašleháme cukr, vanilkový cukr a žloutky. Potom přisypeme mouku s práškem do pečiva a přilijeme mléko. Vše zamícháme a přidáme na kousky nakrájené kompotované broskve. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

2

Polovinu těsta vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy. Zbylé těsto obarvíme kakaem a vlijeme do formy.

3

Bábovku zvolna pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
WeNdY96
Broskvová bábovka
Broskve jsou v ní opravdu chutné love

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept