Jednoduchý recept

Cukrářská bábovka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 65906
Kategorie: Bábovky

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová kůra
200 g Cukr moučka
1 hrst Hrozinky
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
250 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
4 ks Vejce slepičí
200 g Vepřové sádlo škvařené
Na formu
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 340 kcal
Kilojoule 1 424kJ
15% Sacharidy 55 g
11% Tuky 9 g
2% Sodík 43 mg
22% Bílkoviny 12 g

Cukrářská bábovka postup přípravy receptu:

1

V míse vyšleháme žloutky se sádlem a cukrem do pěny. Přidáme citronovou kůru, rozinky, přilijeme mléko a přisypeme mouku s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

2

Těsto vlijeme do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy. Bábovku pečeme ve vyhřáté troubě při 170°C asi 45 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
WeNdY96
Cukrářská bábovka
Skvělá bábovka :) Čekala jsem jak bude chutnat se sádlem

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept