Lentilková bábovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lentilková bábovka
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65907 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
250 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
2 hrst | Lentilky |
300 g | Mouka polohrubá |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vejce slepičí |
Na formu | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Pšeničná mouka hrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 156,2mg |
Draslík | 155,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 141,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Lentilky, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka), Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pšeničná mouka hrubá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Lentilková bábovka postup přípravy receptu:
1 | V míse rozšleháme vejce s oběma cukry a šlehačkou. Vmícháme citronovou kůru, nadrcené lentilky a vše dobře promícháme. Nakonec přisypeme mouku s práškem do pečiva a znovu promícháme. |
2 | Těsto vlijeme do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy. Bábovku pečeme při teplotě 150°C asi 50 minut. |
Poznámka
1
Skvělý tip s lentilkami