Jednoduchý recept

Lentilková bábovka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 65907
Kategorie: Bábovky

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
250 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
2 hrst Lentilky
300 g Mouka polohrubá
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vejce slepičí
Na formu
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Pšeničná mouka hrubá

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 436 kcal
Kilojoule 1 824kJ
18% Sacharidy 66 g
21% Tuky 16 g
2% Sodík 42 mg
16% Bílkoviny 9 g

Lentilková bábovka postup přípravy receptu:

1

V míse rozšleháme vejce s oběma cukry a šlehačkou. Vmícháme citronovou kůru, nadrcené lentilky a vše dobře promícháme. Nakonec přisypeme mouku s práškem do pečiva a znovu promícháme.

2

Těsto vlijeme do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy. Bábovku pečeme při teplotě 150°C asi 50 minut.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
WeNdY96
Lentilková bábovka
Skvělý tip s lentilkami

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept