Eskymo řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Eskymo řezy
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65918 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
9 polévková lžíce | Cukr krupice |
50 g | Kakao - prášek |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
12 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
4 ks | Vejce slepičí |
Krém | |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
125 g | Máslo čerstvé |
750 ml | Mléko polotučné |
2 ks | Pudinkový prášek kokosový |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 109,1mg |
Draslík | 163,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 197,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí, Cukr moučkový, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pudinkový prášek kokosový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Eskymo řezy postup přípravy receptu:
1 | V míse ušleháme vejceu s cukrem a přidáme ostatní suroviny určené na těsto. Vše dobře promícháme. |
2 | Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |
3 | Příprava krému: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink. Do vychladlého pudinku potom zašleháme máslo, cukr a zakysanou smetanu. |
4 | Krém naneseme na upečený korpus a ozdobíme čokoládovou polevou. |
5 | Po ztuhutí čokolády krájíme na řezy. |
Výborná klasika