Jednoduchý recept

Ostravská kapustnice

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 65927
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 hrst Houby sušené
1 polévková lžíce Jíška instantní
250 g Klobása vepřová
1 kávová lžička Majoránka
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
250 g Vepřová plec
1 l Voda pitná
200 g Zelenina kořenová
100 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 425 kcal
Kilojoule 1 780kJ
1% Sacharidy 5 g
47% Tuky 35 g
36% Sodík 719 mg
37% Bílkoviny 21 g

Ostravská kapustnice postup přípravy receptu:

1

Omyté vepřové maso vaříme v osolené vodě spolu s houbami a klobásou 30-40 minut. Maso a klobásu potom nakrájíme na kostky a vrátíme do hrnce. Přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, kysané zelí a vše vaříme doměkka.

2

Polévku nakonec zahustíme jíškou a ještě chvíli povaříme. Ochutíme pepřem, solí, prolisovaným česnekem a majoránkou.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
sonizna
Ostravská kapustnice
Klasika
 
veganka
Ostravská kapustnice
Miluji všechny polévky s kysaným zelí.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept