Ostravská kapustnice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostravská kapustnice
Ostravská kapustnice
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65927 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 hrst | Houby sušené |
1 polévková lžíce | Jíška instantní |
250 g | Klobása vepřová |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Vepřová plec |
1 l | Voda pitná |
200 g | Zelenina kořenová |
100 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 90,6mg |
Draslík | 460,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 102,8mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Klobása vepřová, Majoránka, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Jíška instantní, Pepř černý mletý, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostravská kapustnice postup přípravy receptu:
1 | Omyté vepřové maso vaříme v osolené vodě spolu s houbami a klobásou 30-40 minut. Maso a klobásu potom nakrájíme na kostky a vrátíme do hrnce. Přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, kysané zelí a vše vaříme doměkka. |
2 | Polévku nakonec zahustíme jíškou a ještě chvíli povaříme. Ochutíme pepřem, solí, prolisovaným česnekem a majoránkou. |
Poznámka
1
Klasika
Miluji všechny polévky s kysaným zelí.