Špenátovo-šalotková pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátovo-šalotková pomazánka
Špenátovo-šalotková pomazánka
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65940 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 kávová lžička | Česnek sušený |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř růžový mletý |
1 ks | Šalotka |
50 g | Špenát listový čerstvý |
7 g | Sůl |
120 g | Sýr krémový |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 33,0mg |
Draslík | 256,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek sušený, Šalotka, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr krémový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř růžový mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátovo-šalotková pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Špenát omyjeme a nasekáme ho najemno. Vaříme ho v horké vodě asi 5 minut. Poté ihned propláchneme ve studené vodě. Vymačkejte z něj všechnu tekutinu. |
2 | Šalotku nasekáme na jemno a smažíme ji na olivovém oleji. Po pěti minutách přidáme i česnek a ještě minutu smažíme. |
3 | Špenát smícháme s krémovým sýrem a rozmixujeme je dohladka. Vmícháme vychladlou cibulovou směs, sůl a pepř a promícháme. |
4 | Můžeme sníst ihned nebo ještě zapéct na 7 minut na 200 °C. |
Velice chutná pomazánka