Vařená rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařená rýže
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65951 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
30 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
Na vaření | |
---|---|
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 8,0mg |
Draslík | 7,8mg |
Vláknina | 560,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařená rýže postup přípravy receptu:
1 | Rýži přebereme a důkladně několikrát propláchneme studenou vodou, potom ještě několikrát horkou vodou. |
2 | Připravenou rýži vsypeme do většího množství vroucí osolené vody, zamícháme a přivedeme k varu. Vaříme pozvolna při nižší teplotě asi 15 minut doměkka. |
3 | Uvařenou rýži přecedíme přes hustý cedník a necháme okapat. Pak ji vrátíme do hrnce a vidličkou ji spolu s máslem lehce promícháme. |
Poznámka
1