Jednoduchý recept

Vařená rýže

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 65951
Kategorie: Přílohy

Ingredience

20 g Máslo čerstvé
30 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
Na vaření
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 86 kcal
Kilojoule 360kJ
2% Sacharidy 8 g
7% Tuky 6 g
14% Sodík 272 mg
1% Bílkoviny 1 g

Vařená rýže postup přípravy receptu:

1

Rýži přebereme a důkladně několikrát propláchneme studenou vodou, potom ještě několikrát horkou vodou.

2

Připravenou rýži vsypeme do většího množství vroucí osolené vody, zamícháme a přivedeme k varu. Vaříme pozvolna při nižší teplotě asi 15 minut doměkka.

3

Uvařenou rýži přecedíme přes hustý cedník a necháme okapat. Pak ji vrátíme do hrnce a vidličkou ji spolu s máslem lehce promícháme.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept