Tempura - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tempura
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 6596 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Citrony |
250 g | Krevety tygří - loupané |
150 g | Kuřecí prsa |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
200 ml | Olej rostlinný |
100 ml | Omáčka sójová |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 273,6mg |
Draslík | 283,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 329,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Citrony, Olej rostlinný, Paprika zelená, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tempura postup přípravy receptu:
1 | Do remosky nalijeme 1 cm vrstvu oleje, přiklopíme a zapneme. |
2 | Prošleháme vejce, mouku, sůl a tolik vody, aby vzniklo řídké těsto. Namáčíme do něj krevety, zeleninu nakrájenou tyčinky a maso nakrájené na proužky, ihned vkládáme do oleje. |
3 | Smažíme dozlatova, necháme okapat na ubrousku. |
4 | Podáváme s citrónem a sojovou omáčkou k namáčení tempury. |
Poznámka
Krevety zbavíme střívka.