Pohankové rizoto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohankové rizoto
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65965 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
20 g | Anglická slanina |
50 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Majoránka |
20 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 ks | Petržel kořen |
500 g | Pohanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 93g |
---|---|
Cholesterol | 9,4mg |
Draslík | 762,1mg |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Celer bulvový, Cibule, Majoránka, Petržel kořen, Pohanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pohankové rizoto postup přípravy receptu:
1 | Pohanku několikrát důkladně propláchneme studenou vodou. Vsypeme ji do vroucí osolené vody a povaříme 8-9 minut. Pohanku scedíme a necháme okapat. |
2 | Očištěnou zeleninu nakrájíme na drobné kostičky. Podusíme na másle s nasekanou cibulí, okořeníme a smícháme s vařenou pohankou. |
3 | Slaninu nadrobno nakrájíme, orestujeme a vmícháme k rizotu. |
Poznámka
1
Velice chutné a hlavně zdravé