Jednoduchý recept

Pohankové rizoto

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 65965
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

20 g Anglická slanina
50 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 kávová lžička Majoránka
20 g Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
0,5 ks Petržel kořen
500 g Pohanka
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 524 kcal
Kilojoule 2 191kJ
27% Sacharidy 96 g
15% Tuky 11 g
14% Sodík 278 mg
33% Bílkoviny 19 g

Pohankové rizoto postup přípravy receptu:

1

Pohanku několikrát důkladně propláchneme studenou vodou. Vsypeme ji do vroucí osolené vody a povaříme 8-9 minut. Pohanku scedíme a necháme okapat.

2

Očištěnou zeleninu nakrájíme na drobné kostičky. Podusíme na másle s nasekanou cibulí, okořeníme a smícháme s vařenou pohankou.

3

Slaninu nadrobno nakrájíme, orestujeme a vmícháme k rizotu.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
WeNdY96
Pohankové rizoto
Velice chutné a hlavně zdravé love

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept