Klobásové koláčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Klobásové koláčky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65967 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 ks | Klobása vepřová |
250 g | Máslo čerstvé |
350 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 158,7mg |
Draslík | 133,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 324,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Klobása vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Klobásové koláčky postup přípravy receptu:
1 | Z hladké mouky, másla, zakysané smetany a špetky soli vypracujeme vláčné těsto. Necháme několik hodin, nejlépe do druhého dne, uležet v chladu. |
2 | Z těsta vykrájíme kolečka o průměru asi 4cm. |
3 | Kolečka urovnáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je rozšlehaným vejcem a do každého vmáčkneme kolečko klobásy. Nakonec kolečka klobásy posypeme nastrouhaným sýrem. |
4 | Koláčky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. |
Poznámka
1
Skvělé koláčky