Jednoduchý recept

Vepřová žebírka s kapustou, bramborami a rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6597
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Brambory
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Kapusta hlávková
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
750 g Vepřové kotlety
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 573 kcal
Kilojoule 2 399kJ
13% Sacharidy 47 g
29% Tuky 22 g
22% Sodík 433 mg
92% Bílkoviny 52 g

Vepřová žebírka s kapustou, bramborami a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Očištěná a omytá žebírka dáme vařit do menšího množství osolené vody a vaříme téměř do měkka. Nikdy je nevaříme příliš do měkka, ztrácejí poté svou chuť.

2

Očištěné a oloupané brambory nakrájíme na menší kostky, omytou kapustu nakrájíme na proužky, rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme, nakrájíme a vše dáme do kastrolu, podlijeme trochou vývaru z masa, opepříme, přidáme celé stroužky česneku a dusíme.

3

Mezitím na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a uděláme světlou jíšku. Tu poté zalijeme zbylým vývarem z masa, rozmícháme, povaříme a přidáme ke kapustě s bramborami.

4

Na závěr přidáme i maso rozkrájené na porce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept