Cigánské řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cigánské řezy
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65973 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
420 g | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Kakao - prášek |
500 g | Linecké těsto |
4 polévková lžíce | Marmeláda rybízová |
280 g | Ořechy vlašské |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 142,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 4,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kakao - prášek, Ořechy vlašské, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda rybízová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Linecké těsto nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Cigánské řezy postup přípravy receptu:
1 | Křehké (linecké) těsto rozválíme na plát, přeneseme na plech a necháme 10 minut zapéct ve středně vyhřáté troubě. Potom necháme na plechu vychladnout. |
2 | Vychladlé těsto potřeme marmeládou a hmotou umíchanou ze sněhu z bílků, z cukru, kakaa a mletých ořechů. |
3 | Pečeme 30 minut ve středně vyhřáté troubě. Po částečném vychladnutí moučník krájíme na řezy. |
Skvělé řezy. Včera jsem dělala a všem moc chutnali.