Tvarohový dort s malinami II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohový dort s malinami II
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kopacka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 65997 |
Kategorie: | Cheesecake |
Ingredience
200 g | Bebe sušenky kakaové |
6 polévková lžíce | Cukr krystal |
140 g | Cukr moučka |
400 g | Maliny |
100 g | Máslo čerstvé |
390 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
500 g | Tvaroh polotučný |
6 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 91,5mg |
Draslík | 101,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 22,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Maliny, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bebe sušenky kakaové, Cukr moučka, Tvaroh polotučný nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohový dort s malinami II postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme základ: Bebe sušenky rozmixujeme na prášek (dobře to jde také dáme-li sušenky do mikrotenového sáčku a několikrát je přejedeme válečkem na těsto). Do těchto rozdrobených sušenek nalijeme rozpuštěné máslo a směs pak namačkáme dnem skleničky na dno dortové formy. |
2 | Plátky želatiny namočíme na 5 minut v misce s vodou. |
3 | 140 ml smetany zahřejeme a ještě před tím, než začne vřít, odstavíme. Dáme do ní 4 plátky želatiny. Mícháme, dokud se nerozpustí. Necháme vychladit. |
4 | Mezitím utřeme oba tvarohy s cukrem. Vlijeme smetanu s želatinou (ne horkou). |
5 | Do smetany nasypeme ztužovač a vyšleháme do pevna. Jemně vmícháme do tvarohové směsi. |
6 | Na připravený korpus naskládáme jednu třetinu malin. Zalijeme to tvarohovou směsí a dáme do ledničky. |
7 | Jeden decilitr vody smícháme s cukrem krystal a zbylým ovocem a 5 minut povaříme. Odstavíme a necháme trochu vychladnout. Do směsi dáme zbylé dva plátky želatiny a přelijeme tím tvarohový koláč. |
8 | Necháme vychladit minimálně 4 hodiny, nejlepší je ale přes noc. |