Jednoduchý recept

Celerová polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 66
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

500 g Celer bulvový
300 ml Mléko polotučné
120 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,3 g Muškátový květ
6,6 g Petržel - nať
13,3 g Polévkové koření
20 g Sůl
66,6 g Tuk
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 129 kcal
Kilojoule 541kJ
3% Sacharidy 12 g
10% Tuky 8 g
42% Sodík 831 mg
5% Bílkoviny 3 g

Celerová polévka postup přípravy receptu:

1

Celer očistíme a opláchneme, nakrájíme jej na menší kostičky, zalijeme trochou vody, osolíme a uvaříme téměř doměkka.

2

Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme zbylou dávkou vody.

3

Uvedeme do varu a přidáme odvar z celeru. Za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně 20 minut.

4

Ke konci varu přilijeme mléko, osolíme, krátce povaříme a polévku procedíme.

5

Do procezené polévky vložíme uvařený celer, přidáme polévkové koření a důkladně provaříme.

6

Omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept