Celerová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerová polévka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 66 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
500 g | Celer bulvový |
300 ml | Mléko polotučné |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,3 g | Muškátový květ |
6,6 g | Petržel - nať |
13,3 g | Polévkové koření |
20 g | Sůl |
66,6 g | Tuk |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 9,3mg |
Draslík | 135,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Muškátový květ, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Polévkové koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerová polévka postup přípravy receptu:
1 | Celer očistíme a opláchneme, nakrájíme jej na menší kostičky, zalijeme trochou vody, osolíme a uvaříme téměř doměkka. |
2 | Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme zbylou dávkou vody. |
3 | Uvedeme do varu a přidáme odvar z celeru. Za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně 20 minut. |
4 | Ke konci varu přilijeme mléko, osolíme, krátce povaříme a polévku procedíme. |
5 | Do procezené polévky vložíme uvařený celer, přidáme polévkové koření a důkladně provaříme. |
6 | Omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání. |